Så städar du bort coronaviruset i ditt hem

Städfirma Stockholm | Så städar du bort coronaviruset i ditt hem

Så städar du bort coronaviruset i ditt hem

09. 08. 2023.

Många undrar hur mycket och hur ofta man ska städa hemma i dessa coronatider. Du kan aldrig göra ditt hem helt bakteriefritt. Men med lite trasor och rengöringsmedel kommer man faktiskt långt. 

Rätt ytor i rätt ordning

Det säger kanske sig självt men det skadar inte att påminna om det: de viktigaste ytorna att städa i hemmet är de ytor som du nyttjar allra mest en vanlig dag. Toaletten, bordet i köket, strömbrytare, armstöd, vattenkranar och dörrhandtag. 

Det är samtidigt viktigt att tänka på ordningsföljden när man städar. Börja med de renaste ytorna och arbeta dig därefter fram mot de smutsigaste delarna. Allt för att inte sprida viruset ytterligare.

Tvätta och desinficera

Handdukar och andra textilier såsom lakan och handdukar bör alltid tvättas i minst 60 grader och upp till 90 grader. Om de inte håller för det kan man även använda sig av tvättmedel som är desinficerande. Se även till att du har rejält med trasor som även de klarar av att tvättas i 60 grader. Använd en mopp som du kan byta och som går att tvätta i 60 grader – allt för att du ska minska smittspridningen. 

Använd aldrig samma trasa på toalett som på handfat. Det rengöringsmedel du använder ska vara svagt basiskt. Det innebär att det bör ha ett pH-värde på över 7. Glöm heller inte bort att både toaletter och kök dessutom kan rengöras med desinfektionsmedel. Töm även din soptunna ofta, du måste se till att den inte blir överfull. Du vill nämligen kunna tillsluta påsen utan att röra vid soporna.

Handskar och tvål

Använd alltid handskar när du städar. Efter städningen ska handskarna rengöras och torkas. Alternativ ska handskarna bytas ut. Även om man använt städhandskar bör man även se till att händerna tvättas med tvål. Det ska göras ända upp till armbågarna när handskarna är avlägsnade.Tänk även på att alltid tvätta händer ordentligt. Två pumptryck på tvålen, därefter gnuggar du händerna i 30 sekunder. 

Checklista: Här är städredskapen du bör ha hemma!

   1. Allrengöringsmedel 

   2. Badrumsspray

   3. Diskmedel 

   4. Handskar 

   5. Handdukar

   6. Mopp

   7. Trasor

Städfirma Stockholm | Hem/Flyttstädning

1170

Hem/Flyttstädning
Städfirma Stockholm | Kontorsstädning

1100

Kontorsstädning
Städfirma Stockholm | Trappstädning

830

Trappstädning
Städfirma Stockholm | Fönsterputsning

10200

Fönsterputsning

Städfirma Stockholm

Mer

Städfirma Stockholm | Gratis förfrågan